Kıyır kıyır ağızda dağılan poğaça nasıl yapılır?

Kıyır Poğaça Nasıl Yapılır?

  1. Kıyır poğaça yapımında; derin bir kap içine 125 gr oda sıcaklığındaki tereyağı koyun. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı dökün. …
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız kıyır poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. …
  3. Üzerine yumurta sarısı sürün.

Poğaçanın gevrek olması için ne yapmalı?

Kıyır poğalarda yağ miktarını fazla tutmakta daha gevrek poğaçalarınzı olmasını sağlar.Verdiğim bu tür poğaça tariflerinde de genelde yağ miktarı biraz fazla olabiliyor ama bu hem lezzet hem gevreklik veriyor.Tabii içine kullanılan yoğurdunda çok katı,olmamasına dikkat edin.Sulu olmamalı ama çok da katı bir yoğurt …

Mayasız poğaça olur mu?

Mayasız poğaça yapımında; derin bir kap içine 1 su bardağı yoğurt koyun. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta akı, 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Tüm malzemeleri tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın. … Mayasız poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, bezeler yapın.

Mayasız poğaça hamuru nasıl yapılır?

Mayasız Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt, sıvı yağ, yumurtayı geniş bir kaseye alın. …
  2. Elemiş olduğunuz unun yarısını, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. …
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmiş olmasınız.
  4. Hamuru önce 4 eşit parçaya, ardından her parçayı 3 eşit parçaya bölerek toplamda 12 adet hamur parçası elde edin.

Yoğurtsuz poğaça hamuru nasıl yapılır?

Hamuru için geniş bir kaba ılık su, toz şeker ve maya konularak mayanın çözünmesini sağlanır. Sonrasında yumurta akı, sıvı yağ, tuz eklenip karıştırılır. Un azar azar ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılarak 1 saat mayalandırılır.

Kıyır kıyır poğaça ne demek?

Kurabiye, çörek vb. için iyi pişmiş gevrek.

Dereotlu peynirli poğaça püf noktaları nelerdir?

Dereotlu peynirli poğaça tarifi püf noktaları Kullandığınız malzemelerin oda ısısında olması gerekmektedir. Unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave etmelisiniz. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak ve yumuşak bir kıvamda olmalı. Poğaçanızı yaparken kullandığınız sirke kıyır kıyır olmasını sağlayacaktır.